Omnes Πρόγραμμα HELIOS: Ένταξη μέσω της Εκπαίδευσης

Το 2020, ο σύλλογος Omnes ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Solidarity Now για την υλοποίηση του προγράμματος ένταξης HELIOS στο Κιλκίς. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Ελληνική  Υποστήριξη Ενσωμάτωσης για Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας - HELIOS», αφορά αναγνωρισμένους πρόσφυγες και προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στέγαση και υποστήριξη για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ο σύλλογος Omnes είναι ένας από τους εταίρους στο εκπαιδευτικό μέρος του έργου, με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την παροχή γνώσεων πολιτιστικού προσανατολισμού και ετοιμότητας για εργασία, καθώς και το γενικότερο εφοδιασμό με δεξιότητες ζωής.

Από τον Ιανουάριο του 2020, ο σύλλογος Omnes έχει αναλάβει τη δημιουργία ενός  Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης (ILC), με τα πρώτα τμήματα να ξεκινούν τον Ιούνιο του 2020 στο Κιλκίς, υλοποιώντας ένα εξάμηνο πρόγραμμα ενσωμάτωσης για τους πρόσφυγες που αναγνωρίστηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2017.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο σύλλογος Omnes είναι εταίρος υλοποίησης του Solidarity Now -το οποίο αποτελεί το βασικό εταίρο υλοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο πλαίσιο του προγράμματος “HELIOS”, - και έχει δημιουργήσει ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο στην περιοχή δραστηριοποίησής του η οποία είναι το Κιλκίς.

Το πρόγραμμα HELIOS χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Directorate General for Migration and Home Affairs (DG HOME).