Αγγλικά  Ελληνικά

Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης παιδιών από τρίτες χώρες

Μάιος 11, 2017

Ολοκληρώθηκε σήμερα (24.02.2017) με επιτυχία η συνάντηση ομάδας νηπιαγωγών με τα μέλη του τμήματος κοινωνικών επιστημών του Συλλόγου Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ στην δημόσια βιβλιοθήκη Κιλκίς με θέμα «Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης παιδιών από τρίτες χώρες».
Στην ομάδα συμμετείχε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Νομού Κιλκίς, κα Μαρία Παπαδοπούλου, η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής της 7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, κα Μαρίνα Πατσίδου, η υπεύθυνη ΣΕΠ Χέρσου, κα Παναγιώτα Καλπακίδου, οι προϊσταμένες και εκπαιδευτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων της πόλης του Κιλκίς.
Κατά τη συνάντηση της ομάδας τα μέλη του τμήματος κοινωνικών επιστημών παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα, τις δράσεις, ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα με επίκεντρο την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται σε σπίτια στην πόλη του Κιλκίς. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένες με το έργο του προγράμματος.
Ακολούθησε συζήτηση στην οποία τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι και προγραμματίστηκαν μελλοντικές από κοινού δράσεις εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

3 Outskouni str. 61100. Kilkis. Greece.
t:+30 23410 22272