Ημέρα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό (covid-19)

Ημέρα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό (covid-19)
Με την επιστροφή των μαθητών του Εκπαιδευτικού Κέντρου ‘Ενταξης (ILC) πίσω στα θρανία, στις 09/07/2021 διοργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς του προγράμματος HELIOS, υπαίθρια δραστηριότητα προς ενημέρωση των ωφελούμενων για θέματα σχετικά με τον Covid-19 (αυτοδιαγνωστικά και μη τεστ, εμβολιασμός).
Η ημέρα ξεκίνησε με την άφιξή τους στο κέντρο, όπου αφού θερμομετρήθηκαν ξεκίνησαν για την πρώτη τους στάση, για ένα Rapid test στο ΚΑΠΗ του Κιλκίς. Εκεί, οι αρμόδιοι υγειονομικοί τους εξήγησαν αναλυτικά τη διαδικασία και τον χρόνο που απαιτείται για τη διενέργεια και τα αποτελέσματά του και στη συνέχεια, κάποιοι μαθητές επέλεξαν να δώσουν δείγμα προς εξέταση.
Έπειτα, σειρά είχε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου οι μαθητές έμαθαν να συμπληρώνουν υπεύθυνες δηλώσεις (σε περίπτωση απουσίας τους λόγω θετικού αποτελέσματος είναι απαραίτητη η προσκόμισή τους), να επικυρώνουν έγγραφα αλλά και να δείχνουν εκείνα που χρειάζονται προς ταυτοποίησή τους.
Τέλος, η εκπαιδευτική τους ημέρα τελείωσε με μία επίσκεψη στο Inclusion Center του σωματείου ΟΜΝΕΣ, όπου σε συνεργασία με το νοσηλευτή, οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 ,για τα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας καθώς και για τις παρενέργειες που ενδεχομένως υπάρξουν.
To σωματείο ΟΜΝΕΣ συνεργάζεται με τη Solidarity Now που είναι βασικός εταίρος υλοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Directorate General for Migration and Home Affairs (#DG_HOME).

The development of this site supported by RBF

   

G-Certi